آخرین اخبار
کد مطلب: 77964
مذاکرات سياسي عزتمندانه نمونه‌اي از فرهنگ مقاومت است/عزت ?? سال مديون شعار «مرگ بر آمريکا» است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 596

به گزارش  سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، آيت‌الله سيداحمد خاتمي خطيب موقت نمازجمعه  تهران در خطبه‌هاي اول نماز جمعه امروز تهران طي سخناني، گفت: مذاکرات سياسي عزتمندانه نمونه‌اي از فرهنگ مقاومت است.

وي اضافه کرد: مسئولان مذاکره‌کننده بدانند هر چه بازار اين فرهنگ در کشور گرم‌تر باشد، مشت آنها در مذاکرات پرتر است.

خطيب موقت نماز جمعه تهران با بيان اينکه نبايد در عرصه سياسي کم بياوريم، تصريح کرد: بايد در همان سطحي که مسئولان آمريکايي به عزت ملت ايران توهين مي‌کنند، به آنها جواب بدهيم.

خاتمي همچنين تاکيد کرد که عزت و سربلندي اين 35 سال مديون شعار «مرگ بر آمريکا» است.

وي گراميداشت اولين سالگرد وفات حسن حبيبي اظهار داشت: مرحوم حسن حبيبي فرهيخته‌اي با سوابق روشن قبل از انقلاب و خدمات ارزشمند بعد از انقلاب بود.

وي به سي و پنجمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي نيز اشاره و افزود: دهه فجر بزرگداشت شکر نعمت الهي و نعمت حاکميت دين در مقابل 57 سال دين‌ستيزي است. بنابراين بزرگداشت دهه فجر بيعت مجدد با امام راحل و خون پاک شهدا است.

خطيب موقت نمازجمعه تهران با بيان اينکه همه دستگاه‌هاي دولتي وظيفه دارند که با آذين‌بندي و پرچم دهه فجر را گرامي بدارند، گفت: جشن انقلاب بايد مردمي باشد و بنابراين بهترين مکان براي برپايي جشن انقلاب مساجد و حسينيه‌ها هستند و بايد در اين مکان‌ها براي نسل سوم از انقلاب و توطئه‌هاي دشمن گفته شود.

آيت‌الله خاتمي با اشاره بررسي لايحه بودجه 93 در مجلس شوراي اسلامي به سفارشاتي در همين زمينه به نمايندگان مردم در خانه ملت پرداخت.

وي گفت: نمايندگان بودجه را واقع‌بينانه ببندند، جهت‌گيري‌هاي عدالت‌محورانه در نظر داشته باشند و اولويت را به مناطق محروم بدهند.

خطيب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: نمايندگان مردم در خانه ملت بودجه را به گونه‌اي ببينند که ساختار دروني نظام تقويت شود، در کنار معيشت مردم به علم، فناوري و فرهنگ ديني نيز عنايت خاصي شود، اگرچه آمار و ارقام لايحه بودجه زياد است اما مردم شما را به مجلس فرستادند تا با مطالعه به لايحه بودجه رأي بدهيد.

آيت‌الله خاتمي با تأکيد بر اينکه در موافقت و مخالفت يک موضوع ضرورتي به فرياد زدن و حماسي صحبت کردن نيست، خاطرنشان کرد: برخي‌ها فکر مي‌کنند اگر داد بزنند موکلان آنها فکر مي‌کنند در امور خيلي جدي هستند اما بايد توجه داشته باشند فضاي مجلس فضايي منطقي و مستدل است.

وي در مورد تعامل دولت و مجلس نيز اظهار اميدواري کرد که اين تعامل داراي برکات فراواني خواهد بود.

خطيب موقت نمازجمعه تهران با اشاره به اظهارات مقامات آمريکايي در مورد جمهوري اسلامي ايران نيز، گفت‌: در هفته‌اي که گذشت دو مقام آمريکايي گستاخانه و مستکبرانه در رابطه با ايران سخن گفتند و اين سخنان آکنده از دروغ، تهمت و تهديد بوده است.

آيت‌الله خاتمي به نطق سالانه اوباما مبني بر اينکه توافقنامه ژنو جلوي ساخت بمب هسته‌اي توسط ايران را گرفت اشاره و تصريح کرد: چقدر به اين دروغ دلخوش هستند در حاليکه رهبر ما همواره در فرمايشات خود فرموده‌اند که ما دنبال بمب اتم نيستيم و حتي فتوا نيز داده‌اند اما آنها مي‌گويند ايران براي جامعه بشري خطر بود و ما آن را از سر دنيا رفع کرديم.

وي خطاب به مسئولان آمريکايي گفت: اگر چيزي بخواهد جامعه بشري را در معرض خطر قرار دهد اين دولت آمريکا و رژيم صهيونيستي خواهد بود که براي جامعه بشري ايجاد خطر خواهند کرد. چرا که بوعلي‌سينا گفت من از گاو مي‌ترسم چون سلاح دارد اما عقل ندارد.

«شما آمريکايي‌ها در هيروشيما و ناکازاکي بعد از پايان جنگ يعني بعد از آنکه هيتلر خودکشي کرد، موسوليني کشته شد و دولت ژاپن در حال مذاکره با آمريکا بود دو بمب هسته‌اي به آن کشور انداختيد و صدها هزار نفر را يکجا کشتيد و بعد مصاحبه کرديد که اولا ما مي‌خواستيم بمب‌هايمان را آزمايش کنيم و دوما بگوييم آمريکا قدرتمند است مرگ بر شما».

خطيب موقت نمازجمعه تهران به تهديد نظامي ايالات متحده آمريکا عليه ايران که طي چند هفته گذشته از زبان برخي از مقامات اين کشور شنيده شده نيز اشاره و خاطرنشان کرد: اوباما مدام اين حرف کهنه و نخ‌نما شده همه گزينه‌ها روي ميز است را به زبان مي‌آورد. بنابراين بهتر است بدانند که ملت ما نيز در عرصه دفاع همه گزينه‌ها از جنس هشت سال دفاع مقدس را بر روي ميز دارد و اگر بخواهند ديوانگي کنند آنها را به روز سياه مي‌نشانيم.

آيت‌الله خاتمي ادامه داد: اوباما گفته ما از حمايت ايران از سازمان‌هايي نظير حزب‌الله که هم‌پيمانان ما را تهديد مي‌کنند اطمينان داريم و عدم اطمينان ما به اينگونه کشورها به قوت خود باقي است. بايد آقاي اوباما بداند که حزب‌الله يک سازمان تروريستي نيست بلکه سازماني است که شرافتمندانه از وطن خود دفاع مي‌کنند و لبنان خانه آنهاست.

وي تأکيد کرد: ما نيز خبر داريم که شما آمريکايي‌ها جانفشان رژيم تروريستي صهيونيست هستيد و اگر اين رژيم قدرت پيدا کند اسلام و مسلمانان را هدف قرار مي‌دهد. بنابراين ما هيچ گاه به شما و هم‌پيمانان‌تان اعتماد نداشته و نخواهيم داشت.

خطيب موقت نمازجمعه تهران در مورد کنفرانس ژنو 2 که با موضوع سوريه و با عدم دعوت از ايران برگزار شد نيز، گفت:‌ کنفرانس ژنو 2 يا همان نمايش سياسي و شکست‌خورده به پايان رسيد و بعد از 9 روز خودشان اعتراف کردند که اين کنفرانس شکست خورده است.

آيت‌الله خاتمي با تأکيد بر اينکه طرف مذاکرات در سوريه گروهک‌هاي تکفيري آدم‌کش هستند، گفت: اين گروهک‌هاي تکفيري آدم‌کش نه تنها براي مردم سوريه بلکه براي همه بشريت خطرناک هستند؛ آقايان بعد از کنفرانس ژنو 2 گفته‌اند که ارسال مجدد سلاح و تجهيزات آمريکايي به سمت تروريست‌هاي سوريه آماده شده است بنابراين جوامع بشري و طرفداران به ظاهر صلح بايد پاسخگو باشند.

وي ادامه داد: اين وحشي‌هايي که با نام صلح فعاليت مي‌کنند يک خطر جدي براي جامعه بشريت محسوب مي‌شوند که اين افراد حاصل همراهي ارتجاع عرب به ويژه عربستان و تلاويو هستند و دست به ترور در عراق، لبنان، سوريه و حتي روسيه مي‌زنند.

خطيب موقت نمازجمعه تهران با تأکيد بر اينکه مشکل سوريه مشکل پيچيده‌اي نيست، به بيگانگاني که در امور سوريه دخالت مي‌کنند، گفت: سوريه نه نيازمند کنفرانس و نه نشست است اگر شما براي تروريست‌ها سلاح نفرستيد مردم سوريه خودشان به پاي صندوق‌هاي راي مي‌آيند و سرنوشت خود را رقم مي‌زنند؛ برخي‌ها به دنبال بازي و نان خوردن در اين قضايا هستند.

آيت‌الله خاتمي در مورد اوضاع و اتفاقات کشور مصر نيز، گفت: واقعيت مطلب اين است که مصر در حکومت مجدد نظاميان است و مي‌خواهند دوران سياه سي‌ساله نامبارک را که مصر را تبديل به حيات خلوت رژيم صهيونيستي کرده بود را تکرار کنند.

وي با بيان اينکه ما دل خوشي از دولت سابق مصر نداشتيم، گفت: در دولت نامبارک ايران‌هراسي، شيعه‌هراسي و اعتماد به آمريکا وجود داشت اما در مقابل اين رويه‌اي که در اين کشور مي‌گذرد نيز نمي‌توانيم موضعي نداشته باشيم بنابراين اين آدم‌کشي‌ها، خفقان و دستگيري‌ها را به شدت محکوم مي‌کنيم.

خطيب‌ موقت نمازجمعه تهران ادامه داد: اميدواريم ملت مصر از انقلاب سال گذشته خود که آغازگر بيداري اسلامي بود پاسداري کرده و با تدبير کشور را به ساحل آرامش ببرند.

آيت‌الله خاتمي در مورد اوضاع بحرين نيز، گفت: مطلع شده‌ايم که دولت بحرين شوراي اسلامي علماي بحرين را منحل کرده است؛ شوراي علماي بحرين برخاسته از متن مردم بود و در اساسنامه اين شورا آمده است که از هويت اسلامي دفاع مي‌کنيم. بنابراين به نظر مي‌رسد دولت بحرين با دين، خدا و اسلام ناب محمدي مشکل دارد.

وي خطاب به حاکمان کشور بحرين تصريح کرد: آل‌خليفه بداند 35 سال پيش در اين کشور شاهي بود که مثل آنها عمل مي‌کرد بنابراين بايد سرنگوني سلسله پهلوي و شاه معدوم درس عبرتي براي همه خودکامگان باشد بنابراين حکومت شما نيز با اين ظلم‌ها و ستم‌ها نمي‌ماند.

به گزارش فارس، سيداحمد خاتمي در خطبه‌هاي اول نمازجمعه تهران به سبک زندگي در جوامع انساني پرداخت و گفت:‌ جامعه اسلامي اگر داراي خيري است به همه آن جوامع نسبت داده مي‌شود و اگر بدي و شري نيز داشته باشد همه جوامع را در بر خواهد گرفت بنابراين امر به معروف و نهي از منکر از نظارت همگاني است.

وي ادامه داد: امر به معروف و نهي از منکر فضولي و يا دخالت در کار ديگران نيست بلکه گامي براي صلاح يکديگر است.

خطيب موقت نمازجمعه تهران با بيان اينکه در قرآن طبيعي غير از واژه امر به معروف و نهي از منکر کتاب خدا 5 بار مومنان را به تواصي سفارش کرده است، گفت:‌ تواصي سفارش به صبر از بي‌حوصلگي است و اين همان فرهنگ مقاومت است که بايد بازار گرمي پيدا کند.

آيت‌الله خاتمي با تأکيد بر اينکه فرهنگ مقاومت با فرهنگ مذاکره در تقابل نيست، اظهار کرد: مذاکرات سياسي که عزتمندانه باشد خود جلوه‌اي از فرهنگ مقاومت است؛ کسي فرهنگ مقاومت را در تعارض با فرهنگ مذاکره قرار ندهد بنابراين مسئولان مذاکره‌کننده بدانند فرهنگ مذاکره هرچه بازار گرم‌تري داشته باشد مذاکره‌کنندگان مشت پرتري خواهند داشت.

وي معتقد است که مقاومت در عرصه‌‌هاي نظامي جنگيدن است اما در عرصه ديپلماسي و سياسي مقابله به مثل است و نبايد در اين عرصه‌ها کم آورد.

خطيب موقت نمازجمعه تهران تصريح کرد: وقتي رئيس‌جمهور هرچه اراجيف از ذهنش برمي آيد عليه ملت ايران مي‌گويد غرور ملي ايران را زير سوال مي‌برد و البته وزير خارجه اين کشور نيز باز همان کار را مي‌کند بنابراين فرهنگ مقاومت به ما مي‌گويد که بايد با همين سطح به آنها پاسخ داده شود.

آيت‌الله خاتمي عزت سي و پنج ساله ملت ايران را مديون مقاومت، ايستادگي و شعار مرگ بر آمريکاي مردم دانست و گفت:‌بعضي‌ها بي‌حوصلگي مي‌کنند و مي‌گويند ما با اين «مرگ بر آمريکا» چه به دست آورده‌‌ايم من به آنها پاسخ مي‌دهم عزت، عظمت و سربلندي 35 ساله ما مديون اين مقاومت‌هاست.

وي با بيان اينکه در گذشته در ادامه حکومت‌ها دو برنامه (ليبرال دموکراسي غربي و سوسيال دموکراسي شرقي) وجود داشت، گفت: مردم ايران در برابر اين دو برنامه نمونه ديگر يعني مردم‌سالاري ديني را به صحنه آوردند. بنابراين دشمنان در صدد اين هستند که اين برنامه به شکست بينجامد.

خطيب موقت نمازجمعه تهران تواصي به حق را از ديگر تواصي‌‌هايي دانست که قرآن کريم به جامعه اسلامي سفارش دارد و گفت: يکي از جلوه‌هاي تواصي به حق قانون‌مداري است بنابراين همه بايد در همه عرصه‌ها مراقب باشند به خصوص در عرصه اداري و بايد در اين حوزه ضابطه‌مداري جاي رابطه‌مداري را بگيرد.

آيت‌الله خاتمي در مورد تواصي در عرصه اقتصادي نيز، گفت: پول‌هاي مردم در بانک‌ها امانت است بنابراين بايد نظارت شود که اين پول‌ها چگونه خرج مي‌شود.

وي به اظهارات اخير سخنگوي قوه قضائيه اشاره و تصريح کرد:‌ سخنگوي قوه قضائيه مي‌‌گويد سال 91، 50 هزار ميليارد تومان معوقات بانکي داشتيم و در سال 92 به صد هزار ميليارد تومان افزايش داشته است يعني دو برابر شده است بنابراين بهتر است مسئولان نظارت بيشتري داشته باشند.

خطيب موقت نمازجمعه تهران خطاب به مسئولان بانکي گفت چرا براي دادن معوقات بانکي ضمانتنامه جدي و قوي نمي‌گيريد. بانک يکي از استان‌ها ضمانتنامه صدميليارد توماني را گم کرده است بنابراين اين نظارت‌ها پس کجا صورت مي‌گيرد؟

سيداحمد خاتمي شايسته‌سالاري در انتصابات از ديگر جلوه‌هاي تواصي به حق دانست و گفت: شايسته‌سالاري يعني بر اساس حزب، باند، گروه و رفيق‌بازي افراد را به سمت‌هاي گوناگون نگماريم.

انتهاي پيام/

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس